Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Які новини ви хлтіли б бачити на нашому порталі?
1. Світ музики та кіно
2. Про події в місті
3. мені пох.. які, я читати не вмію
4. Будь-які
5. Політичні
Всього відповідей: 34
Главная » 2007 » Июль » 29 » Волинський державний університет імені Лесі Українки матиме новий навчальний корпус
Волинський державний університет імені Лесі Українки матиме новий навчальний корпус
11:50

Волинський державний університет імені Лесі Українки матиме новий навчальний корпус

Зміцнення й утвердження класичного університету, впровадження нових спеціальностей, покращення умов навчання для студентів потребує розширення та поліпшення матеріально-технічної бази навчального закладу.

Над цим питанням постійно працює керівництво Волинського державного університету імені Лесі Українки, зокрема останні два роки активно проводились переговори з Міністерством юстиції, Міністерсвом освіти і науки щодо передачі приміщення, що знаходиться за адресою вул. Володимирська, 1 у м. Луцьку під навчальний корпус університету. І ось у липні 2007 року було прийнято рішення про передачу казарми, сховища для техніки, трансформаторної підстанції площею 3400 м2 ВДУ ім. Лесі Українки. Прийняття цього рішення та подальше підписання спільного наказу Міністерства юстиції України та Міністерства освіти і науки України від 13 червня 2007 року «Про передачу будівель в м. Луцьку» було б неможливе без допомоги Першого заступника голови Верховної Ради України V скликання Адама Мартинюка, випускника історичного факультету нашого університету.

За сприяння в успішному вирішенні питання передачі цих приміщень професорсько-викладацький склад та студентсво університету висловлюють щиру подяку міністру освіти і науки України Станіславу Ніколаєнку, міністру юстиції України Олександру Лавриновичу, голові Волинської облдержадміністрації Володимиру Бондарю, Луцькому міському голові Богдану Шибі, начальнику Волинського обласного управління юстиції Василю Губику.

Важливо те, що передача цих приміщень дає можливість створити юридичний центр Волинської області, оскільки поблизу знаходяться Апеляційний суд області, Волинське обласне управління юстиції та Луцька районна державна нотаріальна контора, - центр, який в майбутньому стане науково- правовим осередком області.

Розроблено детальний план реконструкції й обладнання приміщення казарми під аудиторії, в яких проводитимуться лекційні, практичні та лабораторні заняття студентів. Туди ж будуть перенесені кабінети деканату та кафедр юридичного факультету, створені лабораторії криміналістики і систематизації законодавства, обладнані дві комп’ютерні зали й відділи методичного забезпечення денної та заочної форм навчання.

Актуальною для подальшого розвитку та розбудови університету є передача земельної ділянки поблизу зазначених будівель у власність навчального закладу. Це дозволить вирішити одне з стратегічно важливих питань розвитку - будівництво на території переданих будівель першого в області студентського містечка, з сучасною інфраструктурою, належним чином облаштованого для навчання та відпочинку студентів, що в подальшому гарантує випуск гідно підготовлених, висококваліфікованих фахівців.

Борис БАРАНОВ,
помічник ректора Волинського державного
університету імені Лесі Українки

інформація взята з сайту http://vdu.edu.ua

Просмотров: 1582 | Добавил: SCRE@M | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
 
Стрітрейсинг в Луцьку
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Используются технологии uCoz