Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Які новини ви хлтіли б бачити на нашому порталі?
1. Світ музики та кіно
2. Про події в місті
3. мені пох.. які, я читати не вмію
4. Будь-які
5. Політичні
Всього відповідей: 34
Главная » 2007 » Июль » 29 » Гала-концерт майстрів мистецтв України «Купайлиця» пройшов в Вітебську
Гала-концерт майстрів мистецтв України «Купайлиця» пройшов в Вітебську
10:52

Гала-концерт майстрів мистецтв України відбувся в рамках фестивалю «Слов'янський базар у Вітебську» в Літньому амфітеатрі 10 липня. Програма отримала назву «Купайліця» («Купалье») і була умовно пов'язана з тим, що пройшов трьома днями раніше святом Івана Купали.

До торжества українська делегація підготувалася грунтовно – глядачі, що прийшли на концерт, отримали в подарунок синьо-жовті, як прапор України, хустки. Цей же аксесуар красувався і на багатьох учасниках концерту і навіть опинився на одній з телекамер. Музичне свято почалося відразу після оголошення офіційного вітання українського прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Першими перед глядачами з'явилися вокалісти театру «Голос» з купальскими обрядовими піснями. Фольклорну тему продовжили босоногі учасники київського ансамблю етнічної музики Toporkestra із запальними обробками народних мелодій, яким публіка охоче зачиняла. До душі глядачам довівся і виступ наступних артистів – групи «Кобза». Спочатку вона виконала народну «Била міні мати», а потім разом з солістом «Сябрів» Анатолієм Ярмоленко заспівала пісні «Друже» і «Рiдна мати моя».

На відміну від минулих років, коли концерти до дня України були віддані або цілком етнічним колективам, або представникам академічної музики, цього року організатори вирішили познайомити публіку і з українською естрадою, представленою переважно молодими учасниками і лауреатами різних виконавських конкурсів, в числі яких - Кристина Охитва, Олег Павлішин, Ольга Вороніна і ін. Учасниця «Нової хвилі-2006» Майя Мігаль виконала шлягер «Верба». Полю Франс ведучі оголосили як «владарку прекрасного джазового голосу», проте вона обмежилася естрадною піснею «Стоп». Привітно публіка зустріла українських учасників «Вітебська-2007», особливо владарку гран-прі Наталію Краснянськую.

У фіналі програми аудиторію порадували народні артисти України. Спочатку Валентина Степова виконала народну пісню «Гандзя», услід за нею на сцену вийшов Микола Гнатюк з композицією «Про, смереко» і шлягером «Галина». Побачивши натхнення глядачів, артист вирішив виконати ще один твір з свого «золотого запасу» - «Танець на барабані», під час якого він до вящей радості публіки спустився в зал і пробігся по партеру. Завершальним акордом концерту сталі пісні «Дiвчина весна» і «Моя Украiно» у виконанні Наталії Бучинськой під оплески глядачів і розмахування синьо-жовтими хустками.

Просмотров: 1394 | Добавил: SCRE@M | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
 
Стрітрейсинг в Луцьку
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Используются технологии uCoz